ARTIS: Jaguarverblijf

In ARTIS wordt een totaal nieuw jaguarverblijf gebouwd. Het verblijf is opgebouwd uit een betonnen constructie welke volledig bekleedt is met Anrochter natuursteen. Alle wanden staan onder een hoek van vijf graden.

Er zijn twee buitenverblijven die via een gang in het binnen verblijf met elkaar in verbinding staan. Dit binnen verblijf is verdiept aangelegd en ligt onder de rotsen. Daarbij bevindt zich in ieder buitenverblijf een vijver. In het jaguarverblijf zijn een drietal oude olijfbomen geplant die ook kunnen dienen als ligplek voor de jaguars. Tussen de rotsen wordt ook beplanting aangebracht.

Het ontwerp is aangepast aan de monumentale bomen welke rondom en in het jaguarverblijf staan. Ook met het ophogen van het terrein is rekening gehouden met deze monumentale bomen. Rondom het complete verblijf staat een staalconstructie waaraan het stalen net gehangen kan worden.

Het publiek kan via een adventure trail “door” het verblijf lopen. Hierdoor krijgt het publiek het idee dat ze zich in het verblijf bevinden.

Specialisten betrokken bij het project